Nagy-Britanniában 1000 személyt kérdeztek meg arról, mit lenne hajlandó megtenni azért, hogy 1 millió fontot kapjon. A válaszadók többsége hittérítőnek állna, azonban akadnak olyanok is, akik ellenségükkel is ágyba bújnának, esetleg levágnák bizonyos testrészüket.

A felmérés célja, annak megállapítása volt: mire hajlandóak az emberek 1 millió fontért. A legmegdöbbentőbb, hogy egyesek a csonkítástól sem riadnának vissza a gazdagság fejében, igaz az nem szerepelt a kérdések között, hogy mely testrészétől kívánnának megszabadulni.

De nézzük, mit tennének meg az emberek némi pénz fejében: a válaszadók 27 százaléka hittérítőnek állna, a megkérdezettek körében ez volt a legnépszerűbb felelet.

20 százalékuk meztelenül futkározna a városközpontban, 19 százalékuk sziklákat mozgatna meg, 15 százalékuk 10 évig élne egy lakatlan szigeten, és ugyanennyien vállalnának önmegtartóztató, nőtlen életet. Minden tizedik személy tetoválást csináltatna.

A férfiak 15 százaléka akár partnerének megcsalását is vállalná, ugyanerre csak a nők 10 százaléka vállalkozna. A megkérdezettek 8 százaléka még ellenségével is ágyba bújna, ha utána gazdagnak tudhatná magát.

A legmerészebbek, a válaszadók 7 százaléka oda adná az egyik ujját, vagy akár egyéb testrészét is a gazdagságért.

A maradék 35 százalék, vagy nem tenne semmit a hatalmas vagyon megszerzéséért, vagy nem tudta eldönteni, mit lenne hajlandó feláldozni.