A Dél-afrikai Köztársaság egyik legismertebb magánkórháza szokatlan módját választotta a pácienskeresésnek. Ezen a héten egy online aukciósház honlapján ugyanis nap mint nap más plasztikai beavatkozást ajánl fel licitálásra, s természetesen a győztes teste változásokon mehet át.

A Bid or Buy elnevezésű online aukciósház az internetezők világában is eddig ismeretlen tétellel bővítette kínálatát: az oldalon ugyanis plasztikai műtétekre lehet licitálni. Erre eddig még sehol nem volt lehetőség.

A Dél-afrikai Köztársaságban igen népszerűek a kozmetikai műtétek, azonban a beavatkozásért borsos árat kell fizetnie a változni vágyóknak. Az egy hétig tartó aukción a licitek fél dollárnál is kisebb összegről indulnak. A hétfőn kezdődött aukció egy mellkisebbítő műtétre történő licittel indult, ennek ára általában 2000 dollár. Kedden lézeres arcbőrfrissítésre, szerdán zsírleszívásra tehetnek ajánlatokat a szebb testet kívánók.

A műtéteket – melyek mögött a Netcare elnevezésű egészségügyi cég áll - a neves Park Lane klinika orvosai hajtják végre. A vállalkozás az aukció kihirdetése előtt ügyvédi segítséget kért, a későbbi viták megelőzésére és az egészségügyi törvény tiszteletben tartására.

A Netcare cég azért támogatja kozmetikai beavatkozásokat, mert ezeket egyetlen szervezet sem pénzeli. Az aukció célja emellett a dél-afrikai plasztikai sebészek jó hírét kelteni. Az ország a plasztikai beavatkozások egyik központja.

Ma már nem megdöbbentő, hogy egyes utazási irodák ajánlataikban összekötik a kellemeset a hasznossal, és a látnivalók mellett orrplasztikát is javasolnak. A beavatkozásokat az esküvői magazinok is előszeretettel hirdetik, arra ösztönözve a menyasszonyokat és vőlegényeket, hogy a nagy napon tökéletes arccal jelenjenek meg.

Ajánló:

Licitáljon Ön is! (angolul)