Palesztinok hétfőn késő este tüzet nyitottak a Kelet-Jeruzsálem külvárosában lévő Gilo zsidó településre. Az izraeli hadsereg viszonozta a tüzet, az összecsapásnak nem voltak áldozatai vagy sebesültjei.

Izraeli páncélosok ugyancsak hétfőn este a Gázai övezet több pontján tüzet nyitottak az előzőleg izraeli állásokra tüzelő palesztinokra, hatot közülük megsebesítettek. Az egyik sebesült egy nyolcéves kisfiú. Közben a Palesztin Hatóság hétfőn este elutasította Ehud Barak izraeli miniszterelnök tervét a szakaszos békemegállapodásról.

Barak hétfőn kijelentette. amennyiben a közvetlen tárgyalásokon nem tudnak megegyezésre jutni , akkor csak a béke szakaszos megteremtéséről dolgozhat ki egyezséget az izraeli és a palesztin fél. Nabil Abu Rudeina, Jasszer Arafat palesztin vezető tanácsadója azonban úgy foglalt állást, hogy az ideiglenes megállapodások ideje lejárt. A palesztin tisztségviselő szerint a lehető legrövidebb idő belül és nemzetközi garanciák mellett végleges békemegállapodást kell aláírni.

(MTI)

Korábban:

(2000. november 27.)