Kedd este 7-kor kezdik meg a magyar katonák megsemmisíteni azokat a fegyvereket,  amelyeket a NATO macedóniai egysége gyűjtött be az albán Nemzeti Felszabadítási Hadseregtől (UCK). Az utánpótlás kérdéses, mert a begyűjtésüket szintén kedden függesztette fel a NATO.

Délután érkezett a 34 fős civil, műszaki szakemberekből álló csoport Macedóniába, Krivolakba. Megkezdték a tizennégy vagonból álló szerelvény kirakodását. Este 7 órától egy váltás megkezdi a Kínában, az egykori NDK-ban és a volt Jugoszláviában készült fegyverek (többségében Kalasnyikovok) megsemmisítését.A csoport másik része a Krivolaktól mintegy 25 kilométerre fekvő Titov Velesbe vonul pihenni. A fegyvertelen magyarokra a szálláshelyükön brit, a készenléti helyen pedig görög katonák vigyáznak.

A fegyverbegyűjtés szüneteltetéséről a NATO szóvivője, Mark Laity közölte: a Hatékony Begyűjtés fedőnevű akciónak nincs értelme addig, amíg a parlamenti vita folyik, mert az UCK a reformok megszavazásához köti további leszerelését. Az eddig összeszedett 1200 fegyver közül a legmodernebb is elérte a másfél évtizedes kort, de olyan is, amely még a II. világháború előtt készült. Éppen azért gyanakodnak a békefenntartók arra, hogy sok UCK katona nem a valódi fegyverét vitte el a begyűjtésre.