Növelnék a roncskutatási területet a Fekete-tengeren

Az elmúlt napok viharai miatt felmerült a kutatási körzet kibővítésének szükségessége a Fekete-tengerbe zuhant Tu-154-es roncsainak keresésében. Orosz tisztviselők szerint, amíg van remény arra hogy bármit is találjanak, éjjel-nappal folytatják a kutatást a gép részei és az áldozatok maradványai után.

Növelnék a kutatási területet a múlt hét csütörtökön lezuhant Tu-154-es maradványainak keresése során. Amíg van remény arra, hogy felleljék a gép fekete dobozait és más maradványait, addig folytatják a kutatást - idézte az Interfax a veszélyhelyzetek minisztériumának észak-kaukázusi központját.

A kutatási terület megnövelésére azért lehet szükség, mert a szerencsétlenség körzetében két napig vihar dúlt, amely széthordhatta a gép darabjait és az áldozatok maradványait. Azért is szükség lehet erre, mivel a robbanásakor a gép darabjai eleve nagy területen szóródtak szét. A kutatásokat éjjel-nappal folytatják, hogy közelebb juthassanak a katasztrófa okainak kiderítéséhez.

A Tel Avivból Novoszibirszkbe tartó orosz Tu-154-es utasszállító múlt hét csütörtökön csapódott a Fekete-tengerbe, miután - szemtanúk beszámolói szerint - robbanás történt a fedélzetén. Az orosz biztonsági főnök, Vlagyimir Rusajlo vezette, a katasztrófa okait vizsgáló bizottság terrorcselekményt gyanít az eset hátterében, és nem tartják valószínűnek, hogy műszaki hiba okozta a katasztrófát. Felmerült még annak a lehetősége is, hogy az éppen gyakorlatozó ukrán haditengerészet egyik eltévedt rakétája okozta a szerencsétlenséget. Az ukránok először cáfolták, és később is csak elvben ismerték el az utóbbi eset lehetőségét. A gépen 78 ember tartózkodott, az utasok zöme izraeli állampolgár volt.