A Kosovska Mitrovica-i körzeti törvényszék előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön a Tanjug jugoszláv állami hírügynökség pristinai tudósítóját. Az újságírót azzal vádolják, hogy megfenyegetett egy német rendőrt.

A koszovói ENSZ-rendőrség csütörtök délelőtt állította elő az újságírót az észak-koszovói Zubin Potokban. Bozovicot egy német rendőr jelentette fel, az állítva, hogy az újságíró megfenyegette őt. A Tanjug tudósítóját kihallgatták a helyi rendőrőrsön, majd a Kosovska Mitrovica-i vizsgálóbíró elé állították, és átkutatták lakását.

A német rendőr jelenleg az újságíró volt kedvesével tart fenn kapcsolatot. A vádlott azt állítja, hogy nem fenyegette a rendőrt, éppen ellenkezőleg, a rendőr őt fenyegette meg, és állandóan követte rendőrautójával. Bozovic ügyvédje szerint a német rendőr több alkalommal bántalmazta és zaklatta védencét. A mitrovicai bíróság albán nemzetiségű bírája azzal az indokkal helyezte Bozovicot előzetes letartóztatásba, hogy akadályozta a hivatalos szerveket szolgálati teendők elvégzésében.

A belgrádi székhelyű koszovói koordinációs központ csütörtökön a legélesebb hangon elítélte az újságíró letartóztatását.