Kórházba szállították magas vérnyomása miatt a 84 éves, Nobel-díjas orosz írót, Alekszandr Szolzsenyicint. Az író egészségi állapotáról kevés információt adnak a kórházban.

Magas vérnyomás miatt a moszkvai központi klinikai kórházba szállították Alekszandr Szolzsenyicin Nobel-díjas orosz írót. A hírről egy moszkvai rádióadó számolt be a hétvégén, az Interfax hírügynökség értesüléseire hivatkozva. Végül a világhírű író és közéleti személyiség által létrehozott Orosz Társadalmi Alapítvány megerősítette az Interfax értesüléseit. Az alapítvány szóvivője azt mondta, hogy Szolzsenyicin még december végén lett rosszul, erről azonban eddig nem adtak ki közleményt.

A szóvivő szerint a 84 éves író állapota jelenleg kielégítő, és a kórházban is dolgozik. A GULAG szigetcsoport, a Vörös Kerék, továbbá több más mű világhírű szerzője 1994-ben húsz éves száműzetés után tért vissza Oroszországba. Jelenleg egy Moszkva közeli faluban, Trojica-Likovóban él feleségével azon a birtokon, amelyet a moszkvai hatóságok adományoztak neki.

Szolzsenyicin tavaly decemberben fejezte be az oroszországi zsidók történetét feldolgozó nagyszabású művének második kötetét, amely a Ruszkij Puty (Orosz Út) kiadó gondozásában jelent meg és főként azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy az oroszországi zsidóság milyen szerepet játszott a szovjet rendszer ellenzéki mozgalmaiban.