Egyedül kívánja ellátni védelmét a háborús bűnökkel vádolt Vojislav Seselj. A magát önként feladó szerb politikus először jelent meg a hágai Törvényszék előtt.

Forrás: MTIElutasította Vojislav Seselj, hogy védőügyvédet rendeljen ki számára a hágai Nemzetközi Törvényszék. A háborús bűnökkel vádolt szerbiai politikus először jelent meg a Törvényszék előtt.

A vádiratot meghallgatta, ám arról nem nyilatkozott - jelentette a BBC.

Az önként Hágába utazó politikusnak 30 napja van arra, hogy megjegyzéseket tegyen a vádirathoz, illetve bűnösségéről vagy ártatlanságáról nyilatkozzon.

A jogvégzett Seselj azt mondta az ügyében eljáró tanács német bírájának, hogy egyedül kívánja ellátni védelmét, ám nem zárta ki, hogy a későbbiekben tanácsadót vagy segítőt vesz igénybe - jelentette az MTI.

"Arról szó sem lehet, hogy más beszéljen itt helyettem" - mondta Seselj.

A vádirat szerint a Szerb Radikális Párt elnöke 1991 és 1993 között Horvátországban, Boszniában és a Vajdaságban elsősorban a polgári lakosság elüldözésében vett részt.

Seselj beszédeiben rendszeresen uszított a nem szerb nemzetiségűek ellen. Félkatonai alakulatai a jugoszláv fegyveres erők parancsnoklása alatt harcoltak.