Belehalt sérüléseibe az a palesztin operatőr, akit izraeli katonák lőttek meg szombaton. A televízióst akkor érte a halálos lövés, amikor rögzíteni akart egy tűzpárbajt az izraeli katonák és palesztin fegyveresek között. Az operatőr - palesztin szemtanúk szerint - "press" (sajtó) feliratú kabátot viselt.

Izraeli katonák szombaton a ciszjordániai Nábluszban lelőttek egy palesztin tv-operatőrt, aki belehalt sebesülésébe. Palesztin szemtanúkra és kórházi forrásokra hivatkozó hírügynökségi jelentések szerint több tucat izraeli katona Náblusz történelmi óvárosában összetűzésbe keveredett palesztinokkal. A katonák gumilövedékeket lőttek ki rájuk köveket hajigáló palesztin fiatalokra, majd palesztin fegyveresekkel vívtak tűzpárbajt.

Palesztin újságírók egy csoportja megpróbált filmfelvételt készíteni az összecsapásról, a szemtanúk szerint az izraeli katonák tüzet nyitottak rájuk. A palesztin televízió operatőrét ekkor érte halálos lövés. Az újságíró "press" (sajtó) felirattal ellátott kabátot viselt - jegyezték meg a Reuters által idézett szemtanúk. Az izraeli hadsereg egyelőre nem kommentálta az incidenst.

A 38 éves palesztin operatőr a 2000 szeptemberében kirobbant palesztin felkelés (intifáda) harmadik újságíró halottja. Tavaly júliusban egy szabadúszó palesztin hírlapírót lőttek le izraeli katonák a szintén a Jordán folyó nyugati partvidékén fekvő Dzsenínben, tavaly márciusban pedig egy olasz fotóriporter életét oltották ki izraeli katonák lövései a Jeruzsálemtől északra fekvő Rámalláhban. 

A palesztin tv-operatőr halálával 3164-re emelkedett az izraeli-palesztin erőszakhullám halálos áldozatainak száma. Az áldozatok közül 2382 palesztin, 724 személy pedig izraeli volt.