SARS-gyanús betegek Olaszországban

Három kínai nőt atípusos tüdőgyulladás gyanújával szállítottak kórházba Olaszországban. A nők nemrég érkeztek az országba Kínából. Az olasz kormány azt fontolgatja, hogy nem indít repülőjáratokat a fertőzött városokba.

Olaszországban három kínai nő került kórházba az atípusos tüdőgyulladás (SARS) gyanújával, s a hatóságok azt fontolgatják, hogy felfüggesztik a fertőzött városokba irányuló repülőjáratokat.

Rómában két, már évek óta Olaszországban élő kínai nő magas lázzal került a Spallanzani kórház fertőzőosztályára megfigyelésre, mindketten néhány napja tértek vissza Kínából. Milánóban szombaton egy repülőgépen érkezett kínai tolmácsnő szállítottak ugyancsak megfigyelésre kórházba.

Alfredo Mantovano olasz belügyminiszter-helyettes szombaton úgy nyilatkozott, hogy az olasz kormány fontolgatja azoknak a repülőjáratoknak a felfüggesztését, amelyek a SARS-járvánnyal fertőzött városokkal kötik össze Olaszországot.

Európában már több országban regisztráltak a súlyos heveny légúti tünetegyüttes fertőzésével megbetegedéseket, de még egyetlen egy beteg sem halt bele a betegségbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKK