Ken Livingstone, London főpolgármestere szerint George Bush ugyanazt a sorsot érdemelné, mint Szaddám Huszein volt iraki elnök. Washingtonban nem kommentálták az elhangzottakat. Livingstone a brit politikai élet legbefolyásosabb szélsőbaloldali politikusa. 

Ken Livingstone, London főpolgármestere, a brit politikai élet egyik legsajátosabb figurája diákok előtt tartott értékelést az iraki háborúról a londoni városházán. A még csütörtökön elhangzott kétórás előadásban, péntekre kavart igazi botrányt Londonban. A főpolgármester egyebek mellett azt mondta: George Bush a múlt század eleje óta a legkorruptabb amerikai elnök. Livingstone kijelentette azt is, hogy szerinte Bush nem is legitim elnöke az Egyesült Államoknak. Hozzátette: legalább annyira szeretné azt, ha ez a "teljesen támogathatatlan" amerikai kormányzat megbukna, mint amennyire a Huszein-rezsim bukását kívánta.

A konzervatív ellenzék főpolgármester-jelöltje "a végletekig felelőtlennek" nevezte Livingstone megnyilatkozásait. Steve Norris azt mondta: a főpolgármester "agyára szokás szerint rátelepedett a vörös köd, és ettől elvesztette minden ítélőképességét". Az ellenzéki politikus szerint Livingstone-nak magánemberként minden joga megvan ahhoz, hogy ilyeneket mondjon, London főpolgármestereként azonban nem sértegetheti az amerikai elnököt.

Ken Livingstone annak idején a kormányzó Munkáspárt régi balszárnyának vezető politikusa. Az általa is képviselt csoport háttérbe szorult, mert túlzottan radikálisak voltak az új szociáldemokráciát hirdető Blair szárnyhoz képest. Pártja nem is volt hajlandó őt indítani a főpolgármesteri címért. A népszerű Livingstone azonban párttagságát is feladva önállóan indult, és toronymagasan megnyerte a 2000 májusában tartott londoni főpolgármester-választást, az első komolyabb politikai vereséget mérve az 1997-ben hatalomra került, Tony Blair kormányfő vezette Munkáspártra.

Mint a brit hírközlő eszközök is beszámoltak róla, Ari Fleischer, a Fehér Ház szóvivője washingtoni sajtóértekezletén igen kurtán reagált az ügyre, ilyeténképpen: "Először is, sosem hallottam erről a fickóról. Másodszor: nem kívánom arra méltatni, hogy kommentáljam a dolgot."