Az első Nobel-békedíjat 1901-ben Henri Dunant és Frédéric Passy, a Nemzetközi Vöröskereszt alapítói kapták. Itt megismerheti az elmúlt tíz év Nobel-békedíj kitüntetettjeit.

1993 - Frederik Willem de Klerk, dél-afrikai elnök és Nelson Mandela, az Afrikai Nemzeti Kongresszus vezetője a dél-afrikai fajgyűlölő rendszer felszámolásáért tett erőfeszítéseikért.

1994 - Jasszer Arafat palesztin vezető, Simon Peresz izraeli külügyminiszter és Jichak Rabin izraeli kormányfő a közel-keleti béke történelmi folyamatához való hozzájárulásukért.

1995 - A brit Joseph Rotblat, a leszerelést támogató Pugwash mozgalom az atomfegyverek csökkentése és felszámolása területén elért eredményekért.

1996 - Carlos Belo püspök és José Ramos Horta ellenállási vezető a kelet-timori konfliktus igazságos és békés rendezése érdekében tett erőfeszítéseikért.

1997 - A Nemzetközi Mozgalom a Gyalogsági Aknák Betiltásáért (ICBL) és Jody Williams, az ICBL koordinátora, a taposóaknák betiltását célzó nemzetközi erőfeszítéseikért.

1998 - John Hume és David Trimble, északír politikusok az 1998. április 10-én Belfastban aláírt északír békemegállapodás létrejöttében játszott szerepükért.

1999 - Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) szervezet a Föld több kontinensén folytatott humanitárius tevékenységért.

2000 - Kim De Dzsung dél-koreai elnök a demokrácia és az emberi jogok melletti elkötelezettségét, kiváltképpen pedig az Észak-Koreával való megbékélés érdekében kifejtett állhatatos erőfeszítéseiért.

2001 - Az Egyesült Nemzetek Szervezete és Kofi Annan ENSZ-főtitkár az emberi jogokért és a globális konfliktusok rendezése érdekében kifejtett erőfeszítésekért.

2002 - Jimmy Carter volt amerikai elnök a nemzetközi konfliktusok békés megoldását célzó, a demokrácia és az emberi jogok előmozdítását, a gazdasági és társadalmi fejlődés elősegítését szolgáló több évtizedes erőfeszítéseiért.