Róma: mozgójárda alatt lelte halálát egy turista

Beszakadt egy mozgójárda a római Tiburtina pályaudvaron: a fogaskerekek közé zuhanó brit turistanő életét vesztette, míg a segítségére siető két olasz férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

Sarah Marie Balduin Drummond 63 éves brit asszony - aki férjével látogatott Rómába, s Terni pályaudvaráról érkezett ide - a mozgó szerkezetek közé zuhant, amikor a mozgójárda két panelje ismeretlen okból beszakadt, s a nő életét már nem lehetett megmenteni. Férje sokkos állapotban került kórházba.

A mozgójárda csapdájában rekedt brit asszony segítségére siető vasutas olyan komoly sérüléseket szenvedett, hogy lábát valószínűleg amputálni kell, míg egy másik férfi a kezén sebesült meg. Egyelőre nem ismeretes, mi okozta a súlyos balesetet Róma egyik legforgalmasabb pályaudvarán.

 Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított vizsgálatot, s jelenleg tart a szerkezet karbantartóinak kikérdezése. A brit áldozat összeroncsolódott holttestét a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a mozgójárda szerkezetéből. A Termini után a Tiburtina a második legforgalmasabb római pályaudvar.