Újabb magyar hegymászók jártak szerencsétlenül Ausztriában

A 777 Mobil szolgálat közlése szerint két szombathelyi hegymászó a stájerországi Hochtor csúcs megmászására tett kísérletet, amikor egyikük mintegy 200 méterrel a 2372 méter magas csúcsra való feljutás előtt egy gerincről lezuhant és nyoma veszett. Társa a sziklafalon rekedt, minden felszerelés nélkül, egy elemlámpával, illetve egy mobiltelefonnal.

Eső értesülések szerint egy szombathelyi hegymászó csoport tagjairól van szó, akik közül hárman indultak útnak Ausztriába. Az Ennstaler Alpok legmagasabb csúcsának, a Hochtor csúcsnak a megmászására végül közülük csak ketten vállalkoztak, s nem sokkal a cél elérése előtt történt a szerencsétlenség. A sziklafalon rekedt hegymászó elemlámpájával vészjelzéseket adott le a helyi hegyi mentők számára, a mobiltelefon segítségével pedig szombathelyi társait értesítette.

Az esti órákban egy négy fős mentőosztag indult el Szombathelyről Stájerországba. A távirati iroda bécsi tudósítóját az Osztrák Hegyi Mentőszolgálat központi ügyelete úgy tájékoztatta, hogy nincs tudomása újabb magyar hegymászók szerencsétlenségéről. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a helyi hegyi mentők ne tudnának a történtekről, s nem kezdtek volna hozzá a mentéshez. A stájeországi csendőrség ugyancsak azt nyilatkozta, hogy nem tud a szerencsétlenségről.

Egy 30 éves magyar rendőr szerdán zuhant le Ausztria legmagasabb hegycsúcsánál, a Grossglockner csúcsnál. A magyar hegymászónak nyoma veszett, s az osztrák mentőosztagok vasárnap leállították a kutatást.

KAPCSOLÓDÓ CIKK