Kiszabadulhatnak az Irakban elrabolt franciák

Vágólapra másolva!
Állítólag elengedik a hetek óta fogva tartott francia túszokat őrzőik. Az iszlám szélsőségesek azt a feltételt szabták, hogy az újságíróknak egy ideig az iraki ellenállás tevékenységéről kell tudósítaniuk. Közben szélsőségesek újfent elraboltak tíz külföldit.
Vágólapra másolva!

Egy iszlámista csoport internetes honlapján közölt szombati információ szerint az iraki túszejtők beleegyeztek a hetek óta fogva tartott két francia újságíró feltételes szabadon bocsátásába.

"Az iraki Iszlám Hadsereg véget vet a két francia újságíró fogságának. Ők (az újságírók) ezentúl az Iszlám Hadsereggel kötött egyezség szerint folytatják munkájukat. A megállapodás értelmében korlátozott időtartamon keresztül a hadsereg számára küldenek tudósítást a harcokról" - hangzott az iszlámista honlapon közzétett közlemény, amely állítólag magától az iszlámista csoporttól származik.

A londoni székhelyű iszlám megfigyelő központ illetékese szombaton este megerősítette az iraki Iszlám Hadsereg és az elrabolt francia újságírók között létrejött megállapodást. Ennek értelmében az újságírók annak fejében kerültek szabadlábra, hogy ezentúl az "iraki ellenállás tevékenységéről" fognak tudósítani.

Christian Chesnot és Georges Malbrunot francia tudósítókat augusztus 20-án rabolta el az Iraki Iszlám Hadsereg.

Eközben egy szélsőséges iraki csoport foglyul ejtette egy török-amerikai cég tíz munkatársát - jelentette szombaton este az al-Dzsazíra arab televízió. A magát Abu Bakr al-Szadik Szalafista Brigádnak nevező csoport azzal fenyegetőzik, hogy megöli a túszokat, ha munkaadójuk nem vonul ki Irakból három napon belül. A vállalat nevét az al-Dzsazíra nem közölte.