Három tévévitán csapnak össze az amerikai elnökjelöltek

Vágólapra másolva!
Három televíziós vitát folytat majd le a novemberi amerikai elnökválasztás előtt George Bush hivatalban lévő republikánus párti elnök és demokrata párti kihívója, John Kerry - ebben állapodott meg a két politikus kampánytörzse hétfői közös bejelentésük szerint.
Vágólapra másolva!

A közös közleményből kiderült, hogy az első vitát szeptember 30-án rendezik a floridai Miamiban, a másodikat október 8-án a Missouri állambeli Saint-Louisban, a harmadiknak pedig az Arizona állambeli Tempe ad majd otthont.

Az első vitát a külpolitika témakörének szentelik, a másodikban általánosságban ütköztetik nézeteiket a jelöltek, akik a harmadik vitában pedig belpolitikai kérdésekről fejtik majd ki véleményüket. A második szópárbajba a nézőket is bevonják.

A tévévitákról több héten át folytatott tárgyalássorozat után jutott megállapodásra a két tábor. Az amerikai sajtó híradásai szerint Bush kampányának szervezői a második vitát szerették volna kiiktatni a két elnökjelölt televíziós párbajából.

Dick Cheney hivatalban lévő alelnök október 5-én az ohioi Clevelendben John Edwards demokrata párti alelnökjelölttel folytat majd vitát a kamerák előtt.