Kurd kiképzőtárbort számoltak fel Hollandiában

Vágólapra másolva!
A Kurd Munkapárt (PKK) kiképzőtáborára csapott le a rendőrség Dél-Hollandiában. Összesen 29 embert vettek őrizetbe akik feltételezhetően tagjai a törvényen kívül helyezett szeparatista szervezetnek. Az ügyészség szerint az akciónak nincs köze a Theo van Gogh iszlámellenes filmrendező meggyilkolását követő, radikális iszlám csoportok ellen végrehajtott rajtaütéseknek.
Vágólapra másolva!
Ön hogyan tájkozódik a nagyvilág híreiről?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04

A Kurd Munkapárt (PKK) feltételezett kiképzőtáborára csaptak le a holland rendőrség kommandósai pénteken. A dél-hollandiai Liempdében megtalált táborban összesen 29 embert vettek őrizetbe, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tagjai a törvényen kívüli kurd szervezetnek.

Amióta egy iszlám szélsőséges megölte az iszlámellenes nézeteiről ismert filmrendezőt, Theo van Goghot, Hollandiában szigorú intézkedéseket foganatosítottak az iszlám szélsőségesek ellen. A holland ügyészség a rajtaütés kapcsán azonban közölte, hogy az nem áll kapcsolatban az utóbbi napok szigorú intézkedéseivel, a csoport tevékenységét körülbelül egy éve figyelték.

A PKK 15 éven keresztül küzdött a török körmányerők ellen, hogy önálló kurdisztánt hozhassanak létre, 1999-ben tűzszünetet hirdettek. Azóta a szervezet vezetője, Abdullah Öcalan török börtönbe került - írja a BBC News.

A hágai kerületi bíróság a héten úgy döntött, hogy nem adnak ki Törökországnak egy, a '90-es években Törökországban végrehajtott merényletekkel gyanúsított kurd nőt. A bíróság azzal indokolta döntését, hogy Törökországban nem várna rá tisztességes eljárás. A holland külügyminisztérium fellebbezett az ügyben.