ENSZ-alkalmazottak szexuális bűncselekményei Kongóban

Vágólapra másolva!
Szexuális bűncselekményeket követtek el polgári ENSZ-alkalmazottak és a világszervezet néhány békefenntartó katonája a Kongói Demokratikus Köztársaságban - közölte Kofi Annan, a világszervezet főtitkára."Fel vagyok háborodva miattuk" - írta a főtitkár közleményében, melyből nem derült ki, hogy a bűncselekményeket hányan, kik ellen és mikor követték el.
Vágólapra másolva!
Hogyan tájékozódik ország-világ híreiről?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04Segítse válaszaival a munkánkat!

Szexuális bűncselekményeket követtek el polgári ENSZ-alkalmazottak és a világszervezet néhány békefenntartó katonája a Kongói Demokratikus Köztársaságban - közölte a pénteken a kenyai Nairobiban Kofi Annan, a világszervezet főtitkára, felháborodásának adva hangot a történtek miatt.

Annan közleményében a bűnesetek vizsgálati eredményéről szóló részletes jelentésre hivatkozott. "Attól tartok, elegendő bizonyíték van arra, hogy ezek a szégyenletes cselekmények megtörténtek, és az ENSZ-nek ezt el kell ismernie. "Fel vagyok háborodva miattuk" - írta a főtitkár közleményében, melyből nem derült ki, hogy a bűncselekményeket hányan, kik ellen és mikor követték el.

Az ENSZ állandó személyzete éppen péntekre tervezte azt a tanácskozását, amelyen a tagok eldöntik, hogy bizalmatlansági indítványt jelentenek-e be Annan ellen amiatt, ahogyan a világszervezet kebelén belül történt botrányok sorozatát kezeli.