Kínzókamrákat találtak Fallúdzsában

Vágólapra másolva!
Mintegy húsz kínzóhelyiséget találtak az amerikai katonák Fallúdzsában azóta, hogy november 8-án megkezdték a Bagdadtól nyugatra lévő város ostromát - közölte vasárnap egy amerikai tiszt.
Vágólapra másolva!

Jim West őrnagy elmondta: a több épületben lévő kínzókamrákban rendkívül kegyetlenül bánhattak a szunnita felkelők foglyaikkal. A falak és a padlózatok vérrel szennyezettek. Valószínűleg több rabot meg is gyilkoltak. A feltételezések szerint a szélsőségesek ezeknek a házaknak az egyikében végezték ki Kenneth Bigley brit, valamint Jack Hensley és Eugene Armstrong amerikai túszaikat.

Az amerikai szakértők véleménye szerint a városban megbújt terroristák azon voltak, hogy rettegésben tartsák a lakosságot. Erre mutat az, hogy több helyiségben az embereket a falhoz láncolták. West őrnagy elmondta azt is, hogy mintegy ötven mecsetet a felkelők fegyverek raktározására használtak.

Hogyan értesül ország-világ híreiről?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04Segítse munkánkat válaszaival!

A Fallúdzsa elleni amerikai vezetéssel megindított átfogó támadásra Ijád Allávi iraki kormányfő adott parancsot, hogy a január végére tervezett választások előtt tisztítsák meg a várost a lázadóktól és a külföldről Irakba szivárgott szélsőséges iszlám harcosoktól.