Nem SARS-os volt az Oroszországban elhunyt új-zélandi

Nem atípusos tüdőgyulladásban szenvedett a Jekatyerinburgban kedden elhunyt új-zélandi férfi - jelentette az orosz járványügyi hatóság. A férfi azért érkezett a városba, hogy feleséget keressen magának. Ezután megbetegedett, majd meghalt. A helyi orvosszakértők SARS-ot diagnosztizáltak nála, de a laborvizsgálat nem mutatta ki a vírust a férfi szervezetében.

Az orosz járványügyi hatóságok jelentése szerint nem volt SARS-os a kedden Jekatyerinburgban elhunyt új-zélandi férfi. A 44 éves John Christie azért érkezett az urali városba, hogy feleséget keressen magának. Érkezése után néhány nappal rosszul lett de nem fordult orvoshoz, kedden azonban meghalt.

 

A Szverdlovszk megyei állami járványügyi felügyelet elsődleges vizsgálata a SARS tüneteit állapította meg a halott Chritie-nél, azonban a laborvizsgálat végül nem mutatta ki a kórokozó jelenlétét a férfi szervezetében. Ugyanakkor Új-Zéland is jelezte, hogy az ország területén nem fordult elő SARS így Christie sem hordozhatta magávban a vírust.

 

Az orosz járványügyi hivatal már korábban biztonságos területnek nyilvánította Jekatyerinburgot. Az indoklás szerint ugyanis a város messze esik a kínai határ környékén található "kockázati övezetektől".

KAPCSOLÓDÓ CIKK