Feltételezett terroristák után kutatva izraeli csapatok törtek be vasárnap hajnalban a Gázai övezet két menekülttáborába. Az összecsapásnak legkevesebb tizennégy halálos áldozata és közel hatvan sebesültje van.

Tizenhárom palesztin vesztette életét vasárnapra virradóra a Gázai-övezetben, amikor izraeli katonák behatoltak két menekülttáborba. Az izraeli haderő szárazföldi és légitámadást indított az övezet közepén lévő el-Bureidzs és Nuszeirat autonóm palesztin területre. Izraeli részről úgy vélik, hogy a táborban számos palesztin terrorista bújt meg.

Az áldozatok személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, de állítólag három személy a Hamasz terrorszervezet tagja volt.  Palesztin korházi források szerint a támadásban húsz palesztin sebesült meg, és többeket társaik fegyveréből ért találat sebesített meg.

Nabil Abu Rudeina, Jasszer Arafat palesztin elnök tanácsadója elítélte az izraeli hadsereg véres támadását, hangoztatva, hogy Izrael a tűzzel játszik. A palesztinok kérni fogják a Biztonsági Tanács ülésének összehívását - közölte.

Mosé Jaalon tábornok, az izraeli hadsereg vezérkari főnöke vasárnapi rádiónyilatkozatában elmondta: az izraeli hadsereg tisztogató hadműveletet hajtott végre terroristák ellen. Kijelentette, hogy a hadsereg újabb akciókat tervez a Gázai övezetben, és hasonlóra készül Ciszjordániában, Júdeában és Szamariában is.

2000. szeptember vége, a palesztin felkelés kezdete óta összesen 3817 halottja volt az erőszakos cselekményeknek. Az összecsapások és merényletek következtében 2863 palesztin és 886 izraeli vesztette életét.