Áramkimaradás a Los Angeles-i repülőtéren

Száz járat kényszerült a levegőben körözni vagy más repülőtereken leszállni, mert rövid áramkimaradás volt hétfőn a Los Angeles-i repülőtéren. Las Vegasban vasárnap okozott  gondot az áramszünet: egy háromezer szobás szállodát és kaszinót kellett ideiglenesen bezárni.

Rövid áramkimaradás  okozott gondot hétfőn a Los Angeles-i nemzetközi repülőtér irányító tornyában, és emiatt száz járat kényszerült a levegőben körözni vagy más repülőtereken leszállni - közölte Donn Walker, a szövetségi repülési hivatal (FAA) szóvivője. Több induló járat is csak késve tudott felszállni.

A problémát egy 34,5 kilovoltos távvezeték 10 másodpercnyi meghibásodása okozta - közölte Carol Tucker, a város víz- és áramügyi osztályának szóvivője, aki szerint nincs ok szabotázsakciót feltételezni. Az áramszolgáltatás azonnali helyreállítása ellenére az irányító toronyban használt radarok, rádiók és telefonok megsínylették az áramkimaradást, egyes berendezések üzemképességének újbóli biztosítása hosszabb időt vett igénybe.

Las Vegasban is gondot okozott vasárnap egy távvezeték meghibásodása: az áramszünet miatt egyik legnagyobb, 3000 szobás Bellagio szállodát és kaszinót kellett ideiglenesen bezárni. A szállodatulajdonos MGM Mirage cég szóvivője elmondta, hogy több ezer méter meghibásodott kábelt kell kicserélni, így legkorábban csak kedden nyitnak újra. A vendégeket más szállodákban helyezték el.  Az áramszünet miatt nem működtek a biztonsági kamerák sem, ennek ellenére a szállodában kiállított felbecsülhetetlen értékű Monet-festmények sértetlenek - közölte a szóvivő.