Sziámi ikerpárt választottak szét Washingtonban

Hat órás műtét során sikerült szétválasztani egy a mellkasuknál és hasuknál összenőve született sziámi ikerpárt Washingtonban a hétvégén. A négyhónapos kislányok állapota még kritikus, de stabil.

Mellkasuknál és hasuknál összenőve született négyhónapos sziámi ikerpárt választott szét sikeresen a hét végén Washington egyik gyermekkórházában  egy sebészcsoport.

"A Virginia állambeli Woodbridge-ből származó két ikerkislány műtétje hat órán át tartott, komplikációk nem merültek fel. A két gyermek állapota kritikus, de stabil" - mondták az amerikai fővárosban lévő Children,s Medical Center illetékesei. 

A kicsik, Jade és Erin Buckles február 26-án születtek a marylandi Bethesdában. Egyetlen, közös májjal jöttek világra, és bár szívük kettő volt, az egyikük szíve vízszintesen helyezkedett el, ikertestvérének mellkasába beékelődve. A kislányok  műtétjét hónapokon át tartó tervezési időszak előzte meg, és minden az előzetes elképzelések szerint történt - jelentette ki Gary Hartman, az operációt vezető sebész.

Tudjuk, hogy még korántsem vagyunk túl a veszélyeken, de mindenesetre megnyugtató, hogy a szétválasztó műtét, a jelek szerint nagyon jól sikerült - mondták a kicsik szülei, Kevin és Melissa Buckles.

KAPCSOLÓDÓ CIKK