Hetvenhat csecsemőt vásárolt meg az az embercsempész banda, melynek 95 tagját letartóztatta a kínai rendőrség. A banda kórházaktól és magánklinikáktól vásárolta meg az elhagyott gyerekeket.

Kilencvenöt gyermekcsempészt tartóztattak le Kína északi részén. A bűnözők összesen 76 csecsemőt és kisgyermeket vásároltak meg kórházaktól, illetve magánklinikáktól Belső-Mongólia (Nei Monggol) tartományban. A hajadon és munkanélküli anyák, illetve diáklányok gyerekeit - akik között voltak újszülöttek is - eladták.

A banda vezérének, Zsen Szu-jennek (Ren Suyan) számítógépében talált adatok szerint az anyák 28 egészségügyi intézménynek adományozták vagy adták el a gyermekeiket. A bandatagokat a tartományi székhelyen Huhehotban (Hohhot) vették őrizetbe.

A márciusban nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint 2001 óta 42 ezer elrabolt nőt és gyermeket találtak meg Kínában. Ebben az időszakban 22 ezer gyanúsítottat tartóztattak le. A hatóságok azonban rengeteg ilyen jellegű bűncselekményről nem tesznek említést.