Őrizetbe vettek négy anarchistát Olaszországban. Az országos antianarchista razzia keretében elfogott négy ember a rendőrség gyanúja szerint tagja annak a csoportnak, amelyik levélbombákat küldözgetett vezető európai tisztségviselőknek, köztük Romano Prodinak.

Négy anarchistát vettek őrizetbe és számos házkutatást tartottak kedden Olaszországban egy országos razziában, amelyben a tavaly december óta olasz és európai tisztségviselőknek küldött levélbombák feladóit keresték.

A rendőrség számos lakásban és anarchistafészekben, úgynevezett szociális központokban tartott házkutatást több közép- és észak-olaszországi városban. A négy őrizetbe vett anarchista közül kettőt Rómában, egy-egyet pedig Viterbóban, illetve a Nápolyhoz közel Torre del Grecóban fogtak el. Az országos antianarchista razzia eredményéről egyéb részletek egyelőre nem ismeretesek. Egyes gyanúsítottakat tovább keresnek.

A hatóságok olasz anarchistákat gyanítanak azon levélbombák mögött, amelyeket tavaly december óta kapott több olaszországi tisztségviselő és európai uniós politikus. Egy levélbombát Romano Prodinak, az Európai Bizottság korábbi elnökének küldtek bolognai otthonába. A postai küldeménybe rejtett pokolgépek közül több fel is robbant, s egy római rendőr elveszítette több ujját egy ilyen levélbomba felnyitása közben.