Huszonnégy órával meghosszabbította a Fekete Zászló Hordozói nevű szélsőséges iszlám mozgalom az indiai túszok kivégzésének határidejét, amely pénteken délután járt le. A három indiai teherautó-sofőrt kilenc nappal ezelőtt rabolták el a terroristák, akik azt akarják elérni, hogy a sofőröket foglalkoztató cég vonuljon ki Irakból.

A Fekete Zászló Hordozói nevű szélsőséges iszlám szélsőséges szervezet közölte, hogy 24 órával elhalasztják annak a három indiai teherautó-sofőrnek a kivégzését, akiket július 21-én fogtak el Irakban.  A szervezet vezetői a hosszabbításba a közvetítő kérésére egyeztek bele.  Sejk Hisam al-Dulajmival, az Iraki Törzsi Vezetők Nemzeti Csoportja nevű szervezet vezetője vállalta a közvetítést az indiaiakat is foglalkoztató kuvaiti vállalat és az iraki emberrablók között.

Rana Abu Zajneh, a Kuwait and Gulf Link Transport szállítmányozási vállalat szóvivője korábban már közölte, hogy közvetítőjük a helyszínen felvette a kapcsolatot a szélsőségesekkel, így pénteken a túszszedők - korábbi fenyegetésük ellenére - nem végeznek ki senkit. Hivatalos küldöttjük szombaton indul útnak, mivel nem egyszerű Kuvaitban beutazási engedélyt szerezni Irakba - tette hozzá.

Hét teherautó-sofőrt - három indiait, három kenyait és egy egyiptomit -  tartanak fogva az emberrablók. Azt követelik kuvaiti munkáltatójuktól, hogy vonuljon ki Irakból. Ha a kuvaiti cég ennek nem tesz eleget, egy indiai túsz torkának elvágását helyezték kilátásba. A Fekete Zászló Hordozói a túszokat ellenséges harcosként kezeli, s úgy tekint rájuk, mint "a hitetlen megszálló támogatóira". A hét embert július 21-én fogták el, s ez már a sokadik határidő, amit megjelöltek.