Gyerekek haltak meg az izraeli összetűzésekben

2004.09.30. 7:07

Hét palesztin, köztük három kiskorú és két izraeli kisgyerek halt meg szerdán az Izrael déli részét ért palesztin támadásokban, illetve a Gázai övezetben adott izraeli válaszcsapásokban.

Az izraeli hadsereg még kedden este több páncélossal behatolt a Gázai övezet északi részére. Az akció válasz volt arra, hogy ebből a térségből a palesztinok több házi gyártmányú rakétával izraeli területeket lőttek.

Az izraeli páncélosok bevonulása során kitört tűzharcban a Hamász szélsőséges palesztin szervezet egyik fegyverese meghalt. Az izraeli katonák agyonlőttek három kődobáló fiatalt.

Az izraeli katonai akció ellenére a Hamász szerdán ismét Kasszám típusú rakétákkal lőtte az ország déli határa közelében fekvő Szderót várost. Az egyik rakéta a városban csapódott be: a robbanás két kisgyermeket megölt, húszan megsebesültek.

A rakétatámadás után az izraeli légierő két támadást is intézett Dzsabalíja palesztin menekülttábor ellen: a támadások során összesen három palesztin vesztette életét, sokan megsebesültek.