Gombaszedőket támadott meg egy medve Brassó körzetében - két embert széttépett, ötöt súlyosan megsebesített - jelentették be helyi illetékesek.

Valamennyi áldozat gombát szedett a Brassó környéki erdőben, amikor a medve megtámadta őket. Az állat rátámadott egy, az áldozatok ellátására érkező mentőautóra is, és megpróbálta betörni a gépkocsi ajtaját, mielőtt az erdő sűrűjébe menekült - közölte Nicu Edmond rendőrfelügyelő.

Két személyt a helyszínen halottnak nyilvánítottak, ötöt kórházba szállítottak. A helyi kórház egyik orvosa elmondta, hogy valamennyien válságos állapotban vannak. Az orvos szerint még további sebesültek érkeznek folyamatosan a kórházba.

A város teljes rendőrségét, a helyi vadászokat és az állategészségügyi szolgálat munkatársait a helyi polgármester a térségbeli erdőkbe rendelte a gyilkos medve elfogására.

A Kárpátok erdőségeiben Brassó környékén gyakran bukkannak fel medvék, de ritkán támadnak emberre. Romániában több ezer medve él vadon, vadászatuk engedély nélkül tilos.