Erős földrengések Ázsiában

Vágólapra másolva!
Az indonéziai Celebeszen a Richter-skála szerinti 6,9, Tajvanon 5,9, illetve 4,8-es fokozatú földrengés történt szombat reggel. Károkról egyelőre egyik helyszínről sem érkeztek jelentések.
Vágólapra másolva!

Erős, egyes jelentések szerint a Richter-skála szerint 6,9-es fokozatú földrengés rázta meg szombat reggel a Indonéziához tartozó Celebesz (Sulawesi) szigetének a térségét. Ilyen erősségű földmozgás akár áldozatokat is szedhet és komoly anyagi károkat okozhat. Celebeszről egyelőre azonban károktól nem, csupán a lakosság körében kitört pánikról érkeztek beszámolók. A helyi idő szerint reggel 8 órakor történt földmozgások epicentruma Buton szigetének közelében volt. Az amerikai földrengésfigyelő szolgálat 6,5-ös fokozatúnak mérte a földmozgás erejét.

Tajvanon két földrengés is volt

Két viszonylag erős földrengés rázta meg Tajvant szombat reggel egy óra alatt. Mindkét földmozgás epicentruma Tajvan keleti térségében volt. Az első a Richter-skálán mérve 5,9-es, a másik pedig 4,8-as fokozatú volt. Esetleges áldozatokról, illetve anyagi károkról nem érkezett jelentés.