Korrupciógyanús magyar munkavállalás Németországban

Vágólapra másolva!
A német munkaügyi hivatal (ügynökség) legkevesebb öt munkatársa keveredett korrupció gyanújába magyarok németországi munkavállalásának ügyében - írja pénteki számában a bielefeldi Westfalen-Blatt.
Vágólapra másolva!

Ugyanez a lap már május elején is feszegette, hogy a munkaügyi hivatal frankfurti regionális igazgatóságának néhány munkatársát megvesztegették, de akkor mind az igazgatóság, mind az érintett bonni ügyészség úgy nyilatkozott, hogy nincs tudomásuk nyomozati eljárásról.

A bielefeldi lap újabb írásában az augsburgi fővámhivatalra hivatkozott. Állítólag 1500 magyar munkás jutott álláshoz a munkatársak segítségével, úgynevezett olcsó munkaerőkként a húsiparban, az építőiparban és a fémfeldolgozó ágazatban helyezkedtek el.

Stefan Rester vámfőfelügyelő a lapnak úgy nyilatkozott, hogy nem egyedi esetről van szó. Az érintettek állítólag karácsonykor, születésnapokon figyelmességekben részesültek magyar és német fantomcégek részéről. Rester szerint nem kizárt a megvesztegetés, a korrupció sem, az azonban még nem tisztázódott, hogy nagyobb pénzösszegek is szerephez jutottak-e az ügyben.