Vádat emeltek az izraeli kormányfő fia ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek korrupció címén Ariel Saron izraeli miniszterelnök legidősebb fia ellen. Omri Saront azzal vádolják, hogy törvénytelenül kezelte az apja pártjának érkezett kampánypénzeket.
Vágólapra másolva!

Ariel Saron kormányfői hivatali ideje alatt már többször a botrányok kereszttüzébe került a gyanús kampány-finanszirozási és ingatlanügyek ügyek miatt, de mindeddig sikerült elkerülnie, hogy őt magát perbe fogják.

Most fiát, Omri Saront azzal vádolják, hogy fiktív cégeket hozott létre, elrejtendő azokat a törvénytelen, közel másfél millió dollárra rúgó pénzügyi támogatásokat, amelyeket apja 1999-ben a Likud elnökségéért indított választása kampánya során kapott, és amelynek elnyerése után miniszterelnök-jelölt lett. A vádpontok között a választási törvények megsértése, továbbá hamis tanúzás, csalás és okirathamisítás is szerepel.

Omri Saron, aki tagja az izraeli parlamentnek, a kneszetnek, már beleegyezett abba, hogy lemond képviselői mentelmi jogáról. Így nincs akadálya a korrupciós vádakon alapuló pernek. Menáhem Mazes izraeli ügyész már júliusban közölte, hogy vádemelés készül a miniszterelnök fia ellen, miután nem vezettek eredményre a vádalkuról folyó tárgyalások.