Tartálykocsik robbantak Kandahárban

Vágólapra másolva!
Összesen nyolc üzemanyag-szállító teherkocsi robbant fel Kandahárban, az amerikai vezetésű szövetségi erők egyik támaszpontjánál. A robbanás okairól ellentmondó hírek érkeztek, egyesek szerint aknára futott az egyik kocsi, mások szerint viszont pokolgépet rejtettek az egyikbe. Két sofőr megsérült.
Vágólapra másolva!

Nyolc üzemanyag-szállító tartálykocsit tépett szét egy pokolgép pénteken a dél-afganisztáni Kandahárban, az Egyesült Államok vezette szövetséges erők egyik támaszpontjánál. A robbanásban két sofőr megsebesült. A lángoló üzemanyag fekete füstje a tűz eloltásáig beborította a kandahári repülőteret, amely a szövetségesek legfontosabb bázisa Afganisztán déli részén.

Mint Mohamed Szarvar tábornok, az afgán hadsereg parancsnoka elmondta, feltételezéseik szerint a pokolgépet a tartálykocsik egyikében helyezték el. A két sebesült sofőrt kórházba szállították.

Az amerikai haderő szóvivője, Marina Evans őrmester megerősítette a hírt, de azt mondta, hogy a kiégett tartálykocsik az afgán hadsereg kötelékébe tartoztak, és épp a támaszpont mellett haladtak el, amikor az egyik jármű aknára futott. Egy helyszíni tudósító ezzel szemben látta, hogy az üzemanyag-szállító kocsik a robbanáskor a szövetséges bázis egyik parkolójában álltak, közvetlenül a bázis kerítésén kívül.

A tálibok vezette afgán lázadó erők újabb erőszakhullámának következtében az elmúlt fél évben több mint 1400 ember vesztette életét.