Egy, a kirgiz elnökválasztásból kizárt politikus körülbelül 2000 híve tüntetett Biskekben. A tüntetők közül körülbelül 150-en behatoltak a kirgiz kormány épületébe, és Bakijev ügyvezető államfő lemondását követelik.

Tüntetők - egy az elnökválasztás jelöltjei közül kizárt politikus hívei - törtek be pénteken reggel Biskekben a kirgiz kormány épületébe. A tiltakozók Kurmanbek Bakijev ügyvezető államfő lemondását követelik.

A 2000 fős tömeg azt követelte a kormány székháza előtt, hogy vegyék vissza a július 10-re tervezett elnökválasztás jelöltlistájára Urmatbek Bariktabaszov üzletembert, akit a választási bizottság azzal az indoklással törölt a listáról, hogy az illető kazah állampolgár. A tüntetők közül körülbelül százötvenen hatoltak be az épületbe. A tömeg szabályosan félresöpörte az ellenállást nem tanúsító közel 60 rendőrt és 20 nemzeti gárdistát, akik az épületben teljesítettek szolgálatot. A kormánytisztviselők elmenekültek az épületből. A rendőrség korábban lezárta a teret az épület körül.