Célzott légicsapással megölte egy palesztin orvlövész egység parancsnokát az izraeli hadsereg szerdán a Gázai övezetben. Izrael megtorlást helyezett kilátásba a legutóbbi, palesztinok által elkövetett netánjai merényletért.

Palesztin források szerint egy légi harcjárműről kilőtt rakéta talált el Rafah közelében egy gépkocsit, amelyben a Népi Ellenállási Bizottságok három aktivistája utazott, s megölte egyiküket. Tíz járókelő megsebesült, köztük három kisgyermek. A halottat Mahmúd al-Arkanként, a bizottságok orvlövész egységének parancsnokaként azonosították. A bizottságok szóvivője megerősítette Arkan meggyilkolását, és hozzátette: bosszút állnak haláláért.

Az izraeli hadsereg közölte: olyan személyt vettek célba, aki orvlövészként és más módon is támadta az izraeli katonákat.

Izrael kemény megtorlást helyezett kilátásba a hétfői netánjai merényletért, amelyben öt embert gyilkolt meg egy palesztin öngyilkos merénylő. A megtorlás lehetséges célpontjaként palesztin aktivistákat és olyan fegyvereseket jelöltek meg, akik Gázából támadják az izraeli településeket. A militáns csoportok alkotta Népi Ellenállási Bizottságok több ilyen támadást is intéztek házi készítésű rakétáikkal.