Már nem nyomoznak a pozsonyi turisták ellen

Vágólapra másolva!
Befejezte a szlovák rendőrség a jogtalan idegenvezetéssel gyanúsított három magyar állampolgár ellen indított vizsgálatot. Egyikőjüket fizikai erőszakkal is gyanúsították, az ő ügye még függőben van.
Vágólapra másolva!

A szlovák rendőrség befejezte a jogtalan idegenvezetéssel gyanúsított három magyar turista elleni vizsgálatot. A három személy közül egyet fizikai erőszakkal gyanúsítottak, az ő ügyében folytatott vizsgálat anyagát átadták a pozsonyi városkerület közigazgatási osztályának - közölte csütörtökön Alena Tosevová, a szlovák rendőrség szóvivője. Az illetékes közigazgatási hivatal dönti majd el, hogy eljárást indít-e a magyar állampolgár ellen, vagy az ügyet lezárja.

A három magyar állampolgárt május végén állította elő a szlovák rendőrség Pozsonyban, azzal az indokkal, hogy jogtalan idegenvezetést folytattak. Az előállított magyarokat - akik egy iskolai tanulmányúton vettek részt - a rendőrőrsön fogdába zárták, és órákig várakoztatták. A pozsonyi szervek azt állították, hogy az egyik magyar rátámadt egy idegenforgalmi ellenőrre, ezt azonban a tanulmányi út szervezője tagadta.

Megelégedéssel vettük tudomásul, hogy lezárult a vizsgálat két magyarországi, pozsonyi városnéző turista ellen - mondta csütörtökön a minisztérium szóvivője. Polgár Viktor hozzátette: a két lezárt ügy összhangban van a szlovák fél korábbi ígéreteivel. A Külügyminisztérium kkorábban diplomáciai úton próbálta rendezni a kérdést, főleg miután sokan magyarellenes indítékot láttak az inzultus mögött. A múlt héten még a magyar Külügyet is meglepte, amikor kiderült, hogy a korábbi ígéretek ellenére a szlovák rendőrség mégis eljárást folytat. Ezen a héten kedden ugyanakkor a magyarországi bemutatkozó látogatásra érkező új szlovák külügyminiszter ismét ígéretet tett arra, mindent megtesz azért, hogy a rendőrségi eljárás minél hamarabb lezáruljon.

[origo]/MTI