Újabb halottja van a madárinfluenzának

Vágólapra másolva!
Kínában vasárnap megerősítették, hogy a madárinfluenza vírusának emberre is veszélyes H5N1 altípusától halt meg egy 32 éves férfi a dél-kínai Kuangtung tartományban. Már kilencven fölött van a járvány halálos áldozatainak a száma.
Vágólapra másolva!

Február 22-én belázasodott, és március 2-án elhunyt egy 32 éves kínai férfi, aki a Hongkongtól nem messze fekvő Kanton (Guangzhou) városában lakott. "A beteg madárinfluenzában halt meg, ez már nem csupán gyanú, hanem bizonyosság" - jelentette ki Csung Nan-san (Zhong Nanshan), a légzőszervi betegségek kantoni intézetének igazgatója, akinek szavait a hongkongi kábéltévé idézte.

Indonéziában, ahol egy szombati hír szerint szintén újabb halottat követelt a kór, a kormány elrendelte a szárnyasok tömeges oltását. A járvány sújtotta összes tartomány kormányzója utasítást adott arra, hogy egy hónapon belül minden baromfit oltsanak be a maguk területén - közölte a mezőgazdasági minisztérium szóvivője az Antara indonéz hírügynökséggel.

A világ negyedik legnépesebb országában a vírus a 33 tartományból már 27-ben megjelent, s eddig legalább húszan haltak meg a madárinfluenzától Indonéziában. A világon összesen kilencven fölött van a kór halálos áldozatainak száma.