Egy öngyilkos merénylő legkevesebb húsz embert ölt meg Afganisztán déli részén. A támadó egy  vásár területén robbantotta fel magát, ahol a százfős tömeg egy birkózómeccset nézett.

A robbanásban további húsz ember megsebesült - közölte az érintett tartomány kormányzója. A támadást a pakisztáni határ térségében, Szpin-Baldakban követték el. A merénylő motorkerékpárral belehajtott egy vásári sokadalom közepébe, és működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet - mondta el Kandahár tartomány kormányzója, Aszadullah Hálid.

A kormányzó beszámolója szerint mintegy százfős tömeg egy birkózómérkőzést figyelt. Mint mondta, a merénylő is életét vesztette a robbanásban. Az AIP afgán hírügynökség jelentése szerint tálib felkelők vállalták a felelősséget a támadásért, akik azt állították, hogy távirányítású pokolgép robbant Szpin-Baldakban.

Az elmúlt két napban ez volt a harmadik robbantás az egykor tálib fellegvárnak számító Kandahár tartományban, egyúttal a legvéresebb az elmúlt négy hónapban elkövetett 25 támadás közül. Néhány órával a szpin-baldaki robbantás előtt az afgán hadsereg teherautókonvoját érte támadás a tartományi központban, négy ember életét oltva ki.