Tálib szökevényeket Bulgáriában és Üzbegisztánban fogtak el

2006.05.15. 19:48

Bulgáriában, illetve Üzbegisztánban fogtak el négy afganisztáni tálib szökevényt, akik hónapokkal ezelőtt a fő kabuli börtönből oldottak kereket - jelentette be Alisa Paktiaval tábornok, az Interpol afganisztáni igazgatója hétfőn.

Hét tálib lázadó januárban szökött meg az afgán főváros börtönéből oly módon, hogy látogatónak álcázták magukat a zsúfolásig tömött fegyintézetben, és lényegében kisétáltak. Az üggyel kapcsolatban négy rendőrt ítéltek kötelességmulasztás miatt négy-, illetve ötéves börtönbüntetésre.

A tábornok közölte, hogy a hét szökevény közül négyet áprilisban elfogtak, kettőt Bulgáriában, kettőt pedig Üzbegisztánban, a maradék hármat még mindig körözik. Mint mondta, az igazságügy-minisztériumból még várja a szökevények ujjlenyomatait, hogy továbbíthassa azokat az illetékes üzbég és bolgár hatóságoknak az azonosításhoz és a kiadatási kérelem megindításához.

A bolgár belügyminisztériumban nem erősítették meg az őrizetbevétel hírét, mondván, hogy még információkat várnak Afganisztánból. Az üzbegisztáni Interpol annyit közölt, hogy jelenleg nincs semmilyen információja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK