Zoran Vukojevic halála súlyos csapás a szerbiai igazságszolgáltatásra, mert ő volt a legfontosabb "együttműködő tanúja" a pernek, amelyben a Djindjic szerbiai miniszterelnök életét kioltó zimonyi klán és titkosszolgálati szövetségesei felett ítélkeznek. A koronatanú holttestét Belgrád közelében, az országúton találták meg.

Megölték a Djindjic-per koronatanúját, a Vuk gúnynéven ismert Zoran Vukojevicet. Belgrádban rendkívüli sajtótájékoztatón jelentették be, hogyVukojevic holttestét Belgrád mellett, a Zágráb felé vezető autópálya mentén, egy benzinkútnál találták meg. A bűntény vélhetően kapcsolatba hozható azzal, hogy előzőleg meggyilkolták a zimonyi klán egyik tagját, Zoran Povicot, akinek holttestét szombatra virradóra találták meg a szerbiai belügyminisztérium épületénél. Zsebében Vukojevic nevére kiállított dokumentumokat találtak.

Sejteni lehetett, hogy rendkívül súlyos bűnügy történt, mivel Belgrád szívében egy időre leállították a forgalmat a vasúti hídnál, állig felfegyverzett rendőrök lezárták a belvárosban található buszállomást. A forgalom megbénult, mivel a Száva hídnál ellenőrizték a gépkocsikat, igazoltatták a gyalogosokat. Egyelőre nem tudni semmi részletet a két bűntény hátteréről, de bizonyos, hogy Vukojevic halála súlyos csapást mér a szerbiai rendőrségre és igazságszolgáltatásra, mert ő volt a legfontosabb "együttműködő tanúja" a pernek, amelyben a Zoran Djindjic szerbiai miniszterelnök életét kioltó zimonyi klán és titkosszolgálati szövetségesei felett ítélkeznek.

Vukojevic január elején elengedte a rendőrség által kirendelt testőreit, mert - ügyvédje szerint - nem volt elégedett velük. Vukojevic a zimonyi klán alapítójának, Dusan Spasojevic Siptarnak volt a testőre. A per során az illetőt mindig a nyilvánosság kizárásával hallgatták meg, de a belgrádi sajtó egyöntetűen közölt olyan információkat, hogy Vukojevic terhelő vallomást tett a legfőbb vádlottak, közöttük Milorad Ulemek Legija titkosszolgálati ezredes ellen. A zimonyi klánt 16 gyilkossággal, négy emberrablással, egy útépítő vállalat és a Szerbiai Demokrata Párt székháza ellen elkövetett robbantásos támadással, drogkereskedelemmel és számos más - összesen több mint kétszáz - bűntény elkövetésével vádolják.