A Hamász szerint jól bánnak az elrabolt izraeli katonával

2006.07.07. 20:51

Jól bánnak az elrabolt izraeli katonával, és csak a tárgyalások vezethetnek el kiszabadulásához - közölte pénteken a palesztin területeken kormányzó Hamász radikális iszlám mozgalom, amelynek ez az első közvetlen nyilatkozata az izraeli Gilad Salit tizedes állapotáról.

Csak a tárgyalások vezethetnek Gilad Salit tizedes szabadon bocsátásához, hangoztatta nyilatkozatában a Hamász, amelyből az is kiderült, hogy jól bánnak az elrabolt izraelivel. "Jól és emberségesen bánnak vele, vallásunk előírásai szerint" - közölte. A Hamász hangsúlyozta közleményében, hogy csupán tárgyalások útján lehet megmenteni a katona életét és elérni, hogy épségben visszatérjen családjához.

Egy izraeli miniszter pénteken a túszválságból kivezető lehetséges megoldásként felvetette, hogy a jóakarat jeleként az elrabolt izraeli katonáért és az izraeli területek elleni rakétacsapások leállítása fejében szabadon engedhetnek Izraelben bebörtönzött palesztin foglyokat. Ezt azonban a Hamász elvetette.

Egyelőre egyetlen palesztin szervezet sem szolgált bizonyítékkal arra, hogy Salit él, de izraeli tisztségviselők bíznak abban, hogy életben van.