Szlovákiai mágusok kínoztak egy magyar nőt

2006.08.11. 15:48

Több mint két hónapig tartott fogva egy fekete mágiával foglalkozó szlovákiai szekta egy magyar nőt. Az Egyesült Államokban élő asszonyt végül szlovák kommandósok szabadították ki péntek hajnalban. A nő egy kelet-szlovákiai természetgyógyászhoz utazott tanulni két hónapja, de családja azóta nem hallott róla, egészen most szerdáig. Kiderült: a szekta másokat is fogva tartott, és szertartásaik során bántalmazták is foglyaikat.

Rendőrségi kommandó szabadított ki pénteken hajnalban egy Floridában élő magyar állampolgárságú nőt egy szlovákiai szekta karmai közül. Az MTI nem hivatalos forrásból származó értesülése szerint a férjével huzamosabb ideje az Egyesült Államokban élő 34 éves asszony néhány hónappal ezelőtt levelezés útján került kapcsolatba egy gyógynövényekkel foglalkozó természetgyógyásszal, aki egy pontosabban nem megjelölt helységben, valahol Szlovákia keleti végein, Királyhelmec (Královsky Chlmec) környékén él.

A nő körülbelül két hónappal ezelőtt Szlovákiába utazott, hogy személyesen is találkozzon a természetgyógyásszal, akitől szakmai ismereteket akart elsajátítani, de azóta sem Floridában élő férjének, sem Magyarországon élő édesanyjának, sem más családtagjának nem adott magáról életjelt.

A férj és a családtagok egészen e hét szerdáig hiába keresték, akkor azonban a nő sokszori eredménytelen kísérletezés után titokban fel tudta őket hívni telefonon. Mint elmondta, a természetgyógyász egy vallási szekta vezetője, aki más személyekkel együtt fogva tartja őt és durván bánik vele. A nő családja azonnal a magyar rendőrséghez fordult.

Riskó Nagy László, a pozsonyi magyar nagykövetség konzulja megerősítette: a történet igaz, sőt szerencsés végkifejlete van, mert a nőt a pozsonyi magyar nagykövetség feljelentése után a szlovák rendőrség azonnal keresni kezdte, és két nap múltán, pénteken hajnalban egy kommandós osztag sikeresen ki is szabadította erőszakos fogvatartói karmai közül. A nő igen rossz lelkiállapotban van, pszichológus jelenlétében folyik a meghallgatása.

Volt fogvatartóiról annyit tudni, hogy egyfajta szélsőséges, fekete mágiával kapcsolatos hitnek hódoló társaság tagjai, akik az erőszakkal fogva tartott nőt a szertartások során többször testileg is bántalmazták. Rendőrségi forrásból a pozsonyi magyar konzul úgy tudja: a magyar nő nem az egyedüli áldozata volt a szektának. A sértettek kihallgatása után a szlovák rendőrség várhatóan vádat emel a gyanúsítottak ellen. A magyar nő leghamarabb szombat délután érkezhet Magyarországra.