Készül az első nemzetközi egység Dél-Libanonba

2006.08.13. 23:20

Javier Solana, az Európai Unió külpolitikai főképviselője szerint folynak az előkészületek az első nemzetközi egység Dél-Libanonba vezénylésére. Az egységet igen rövid időn belül a térségbe küldenék.

Javier Solana, az Európai Unió külpolitikai főképviselője vasárnap közölte: folynak az előkészületek az első, 4000 fős nemzetközi egység Dél-Libanonba telepítésére. Fuád Szinjóra libanoni kormányfő hivatala vasárnap közleményben tudatta, hogy több ország jóváhagyta az ENSZ Libanoni Ideiglenes Hadereje (UNIFIL) megerősítésében való részvételt. Solana közölte, hogy az egységet igen rövid időn belül Libanonba vezénylik.

"Több országgal is tárgyaltam a nap és az éjszaka folyamán, és úgy gondolom, hogy képesek leszünk garantálni, hogy az egység, már ami az európaiakat illeti, erőteljes lesz" - közölte Solana újságírók előtt Jeruzsálemben, de további részletekre nem tért ki. Solana Ausztráliát, Malajziát és Indonéziát említette meg azok között a nem EU-tagországok között, amelyek részt vesznek majd a nemzetközi erőben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK