Befejezték a Donyeck mellett szerencsétlenül járt orosz repülőgép utasai utáni kutatást, a szétszóródott holttesteket egy több száz méteres területről kellett összegyűjteni. Megkezdték az áldozatok azonosítását.

Befejezték a mentők a kelet-ukrajnai Donyecknél lezuhant orosz repülőgépen utazók maradványainak a kiemelését csütörtök este. Az egyik legnagyobb orosz légitársaság egy fekete-tengeri üdülőhelyről Szentpétervárra tartó járata kedd délután, feltehetően villámcsapás következtében zuhant le 159 utassal és 11 főnyi legénységgel a fedélzetén a kelet-ukrajnai Donyecktől mintegy negyven kilométerre északra. A katasztrófát senki sem élte túl.

A több száz mentő az esti órákban hagyott fel a kutatással, addigra valamennyi földi maradványt kiemelték a roncsok közül, amelyek - akárcsak az utasok földi maradványai - 200 méter sugarú körben szóródtak szét. A maradványok azonosítását ukrán és orosz szakemberek már szerda este megkezdik.

A szentpétervári repülőtér sajtóosztályának közlése szerint a gépen 45 tizenkét éven aluli gyermek utazott, akik nyári vakációjukat töltötték a fekete-tengeri üdülőhelyen. Az áldozatok között két német, egy holland, egy francia és egy finn állampolgár volt. A baleset helyszínére megérkeztek az első hozzátartozók, valamint ortodox lelkészek és pszichológusok utaztak a helyszínre, hogy segítséget nyújtsanak a rászorulóknak.