Beszippantja a szexturizmus a kenyai gyerekeket

2006.12.20. 12:37

Több ezer gyerek él alkalmi vagy állandó prostitúcióból Kenya üdülőhelyein - írja a BBC egy Unicef-jelentésre hivatkozva. A gyerekek a szegénységből szeretnének kitörni, a legtöbb helyi szerint pedig elfogadható ez a módszer. A kuncsaftok fele európai.

A kenyai üdülőhelyek környékén élő lányok harmada a szexipar rabszolgája - derül ki az Unicef jelentéséből. Az ENSZ gyermekvédelmi szervezete szerint 15 ezer olyan 12-18 éves lány él a kenyai tengerparton, aki pénzért alkalmi szexuális kapcsolatokat létesít. További 2-3000 lány és fiú pedig teljes egészében prostitúcióból él.

A több ezer gyerek kuncsaftjainak többsége európai - írja a BBC a jelentésre hivatkozva. Az Unicef szerint a jelenség fő oka a szegénység, sok család ugyanis nem tud más módon megélni.

A felmérés szerint a külföldiek közül főleg olasz (18 százalék), német (14 százalék) és svájci (12 százalék) vendégek vesznek részt a kenyai fiatalok szexuális kizsákmányolásában. A legnagyobb csoportot azonban a kenyai férfiak jelentik, akik a fiatal prostituáltak összes kuncsaftjának 38 százalékát adják.

Az Unicef szerint a helyzet elfogadhatatlan, zéró toleranciával kell fellépni a gyerekeket kizsákmányoló kenyai szexiparral szemben. A fellépés azonban nehéznek ígérkezik, hiszen a felmérés szerint a turizmusban dolgozó kenyaiak 75 százaléka elfogadhatónak tartja, hogy gyereklányok pénzért cserébe szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK