Tizenhét halott egy salvadori rablázadásban

Vágólapra másolva!
Legkevesebb tizenheten meghaltak egy salvadori börtönlázadásban, amelyet valószínűleg egy bűnszervezet tagjai szítottak. A hatóságoknak sikerült újra ellenőrzésük alá vonni a börtönt, megkezdték a halottak azonosítását.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb tizenhét fogoly meghalt szombaton egy salvadori börtönben kitört erőszakos lázadásban - közölte a rendőrség. A San Salvadortól 66 kilométerre nyugatra lévő börtönben kitört lázadásban egy Mara 18 nevű bűnszövetkezett tagjai vesztették életüket, valamennyien elítéltek, többen pedig megsebesültek, de egyiküknek sem súlyos az állapota.

A hatóságok ismét az ellenőrzésük alatt tartják az intézményt, folyik a halálos áldozatok és sebesültek pontos számának megállapítása. A vizsgálat első adatai szerint a Mara 18 banda legkevesebb 550 tagja lázadást szított a Santa Ana város közelében lévő Apanteos börtönben, ahol összesen 2000 elítéltet tartanak fogva.

Az őrök először a levegőbe lőttek, de a rabok nekirontottak az ajtóknak, és megtagadták, hogy visszatérjenek a celláikba, így a rendőrség és a hadsereg közbelépésére volt szükség - közölt José Luis Tobar, az országos rendőr-főkapitányság igazgatóhelyettese. Az emberi jogokért felelős ügyész, Beatrice Alamanni azt nyilatkozta, hogy a börtönben szörnyű a látvány, "valóságos mészárlás" történt.