Vágólapra másolva!
A heves esőzések miatti áradások tizánhárom ember életét követelték az amerikai Minnesota, Oklahoma és Texas államokban. Utóbbiban már arra is felkészültek, hogy a Dean hurrikán eléri az állam partjait.
Vágólapra másolva!

A heves esőzések nyomán keletkezett áradások tizenhárom halottat követeltek a hét végén az Egyesült Államok közép-nyugati térségében. A megduzzadt és medrükből kilépő folyók vize több helyen házakat sodort le talapzatukról, utakat mosott el Minnesota, Oklahoma és Texas államokban.

A televíziós hírcsatornák drámai képsorokat mutattak az áradások elől menekülő, helikopterek segítségével kimentett emberekről. A Kanadával határos Minnesota déli részén hatan haltak meg, a délebbre fekvő Oklahomában szintén hat áldozatot követeltek az áradások, és a Mexikóval szomszédos Texasban is meghalt egy ember - jelentette a CNN.

Oklahomában az Erin névre keresztelt trópusi vihar "maradványai" okoztak égszakadást. Egy asszony a pincéjét elárasztó vízbe fulladt, egy férfi teherautójában lelte halálát, három utazó nőt pedig kisbuszával együtt elsodort az örvény. Több település szinte tóvá változott.

Minnesotában, Witoka városában több autó egy kilenc méter mély verembe zuhant, miután a víz elmosta az autóutat, ketten így fulladtak meg. A szövetségi állam egyes körzeteiben hidakat, házakat és egyéb épületeket sodort el az áradat.

A Minnesota állam délkeleti és a mellette fekvő Wisconsin délnyugati térségeiben több száz embert telepítettek ki, sokakat vízi járművekkel a háztetőkről kellett biztonságos helyre menekíteni.

A meteorológusok szerint hétfő éjjel több államban újabb kiadós esőzések várhatók. Eközben Texas hatóságai megkezdték a felkészülést arra az esetre, ha a déli partvidéket - előreláthatólag szerda reggelre - elérné a nagy erejű Dean hurrikán, amely vasárnap már Jamaica több térségét letarolta.