Házkutatást tartottak Karadzic gyerekeinél

2007.02.20. 7:58

Átkutatták Radovan Karadzic gyerekeinek házait a boszniai NATO-erők. A katonák a hágai Nemzetközi törvényszék által népirtással vádolt apjukra vonatkozóan keresett információkat Sonja és Sasa Karadzic otthonában.

Átkutatták kedd hajnalban a NATO-csapatok Radovan Karadzic, a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnök ügyében ítélkező hágai Nemzetközi törvényszék által leginkább keresett gyanúsított lányának és fiának a házát. "Átkutattuk Sonja és Sasa Karadzic házát. Úgy gondoljuk, hogy mindketten kapcsolatban vannak a Radovan Karadzicot támogató hálózattal" - közölte Derek Chappel, a boszniai NATO-erők szóvivője.

A katonák hajnali 3 óra tájban törték be a boszniai fővárostól, Szarajevótól 15 kilométerre keletre fekvő Paléban található két lakóház ajtaját, Sonja és Sasa Karadzicot kihallgatták. A házban apjuk támogatásával, illetve a hollétével kapcsolatos bizonyítékok és információk után kutattak.

Radovan Karadzic volt boszniai szerb vezetőt és vezérkari főnökét, Ratko Mladic tábornokot az 1992-1995-ös boszniai háború idején elkövetett népirtással vádolják.Tizenegy év elmúltával Mladic állítólag Szerbiában bujkál, Karadzic holléte pedig ismeretlen. Az amerikai kormány 5 millió dolláros vérdíjat ajánlott fel annak, aki segít abban, hogy Karadzicot, Mladicot és a Nemzetközi Törvényszék által körözött négy másik gyanúsítottat kiadhassák a hágai Nemzetközi Törvényszéknek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK