Szeretetéhség címmel írt újságcikket Fidel Castro kubai elnök George Bush bulgáriai és albániai útjáról. Castro ebben a koszovói függetlenség ellen érvelt.

Újabb Fidel Castro által írt cikket tettek közzé kedden a kubai hivatalos szervek. A műtétéből tíz hónapja lábadozó államfő "Szeretetéhség" címmel írt George Bush amerikai elnök albániai és bulgáriai fogadtatásáról és ennek kapcsán a koszovói függetlenség kérdését is boncolgatta. Castro szerint a koszovói függetlenségi törekvésekkel "Szerbia nemcsak súlyos politikai, hanem gazdasági csapást is szenved" és szerinte Albánia "a szélsőbaloldaltól eljutott a szélsőjobboldalig".

Ez volt március óta a 17. cikk, amely a hatalmat tavaly nyáron öccsének, Raúlnak ideiglenesen átadó Castro neve alatt megjelent Kubában.

Hugo Chavez venezuelai elnök, aki a napokban látogatta meg Castrót, hazautazása előtt azt mondta, hogy a kubai elnök "csaknem teljesen felépült, de hegyet mászni még nem tudna", ám "közeleg az óra, amikor Castro ismét fel akarja venni egyenruháját".