Ausztráliába vezetnek a brit merényletkísérletek szálai

Vágólapra másolva!
Már a nyolcadik embert fogták el a múlt heti londoni és a Glasgow-i merényletkísérletekkel kapcsolatban. Az indiai származású, orvosként dolgozó férfit Ausztráliában állították elő a rendőrök, jelenleg - egy másik orvossal együtt - kihallgatják.
Vágólapra másolva!

Ausztráliában fogták el nagy-britanniai robbantásos merényletkísérletek nyolcadik gyanúsítottját. Peter Beattie, az Ausztrália keleti részén fekvő Queensland szövetségi állam miniszterelnöke kedden közölte, hogy a szóban forgó 27 éves férfit - egy Ausztráliában dolgozó orvost - Brisbane repülőterén tartóztatták fel, amikor megpróbált Indiába repülni - egy csak odaútra szóló jeggyel.

John Howard ausztrál kormányfő szerint a gyanúsított indiai állampolgárságú, és a queenslandi egészségügyi minisztérium támogatásával kapott ausztráli vízumot. A férfit kihallgatás céljából előállították, de nem vették őrizetbe, és vádat sem emeltek ellene. A rendőrség egy másik ausztráliai orvost is kihallgat a nagy-britanniai merényletkísérletekkel kapcsolatban.

A múlt hét végi londoni és glasgow-i merényletkísérletek nyomán Nagy-Britanniában hétfő estig hét személyt vettek őrizetbe. A gyanúsítottak egyike sem brit állampolgár; közöttük két közel-keleti származású orvos található.

A brit rendőrök eközben - elővigyázatosságból - felrobbantottak egy a Glasgow-i merénylet elkövetőihez köthető autót a skót város déli részén.