Elmozdították a helyéről a Portugáliából eltűnt brit kislány utáni nyomozás vezetőjét, Goncalo Amaralt. Leváltásának oka állítólag az volt, hogy kritizálta az ügyben szintén nyomozó brit rendőröket, többek között részrehajlással vádolta őket.

Goncalo Amaralt, a Portugáliából még tavasszal eltűnt skót kislány utáni nyomozás vezetőjét leváltották, elmozdításáról a portugál országos rendőrfőkapitány döntött. A tisztet máshová helyezték, állítólag azért, mert a keddi portugál sajtóban élénken kritizálta brit kollégáit.

Szerinte az angol rendőrök az eltűnt kislány szüleinek, a McCann házaspárnak befolyása alatt állnak. Mint mondta, "feltételezések és McCannék által kitalált értesülések" után erednek, és közben "elfelejtik, hogy a házaspárt lányuk, Madeleine meggyilkolásával gyanúsítják".

Az Angliában élő skót orvos házaspár négyéves kislánya, Madeleine május 3-án tűnt el egy főleg britek által látogatott dél-portugáliai tengerparti üdülőhelyen. A szülők példátlan nemzetközi kampányt indítottak a gyermek felkutatására, éppen ezért volt váratlan, hogy a portugál rendőrség szeptember elején gyanúsítottnak nyilvánította mindkettőjüket az ügyben. McCannék - akik időközben hazautazhattak Angliába - váltig állítják, ártatlanok.